Известие

Collapse
No announcement yet.

1.9 ЖТД - гасне в движение при напън

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от KGB
    Колега трябва да го изровя....и да го кача на ФТПто....подсетиме утре или други ден...на ЛС...не се притеснявай да ме тормозиш
    Благодаря много!!!!
    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Първоначално публикувано от KGB
      Проблема идва от следните неща:

1. Запушени маркучи за обратна нафта....скапан горивен филтър

2. Боклук влезнал (прашинка, не очаквайте да видете нещо) в помпата....в следствие на скапан горивен филтър

3. Регулатор на помпата не работи като хората.

4. В редки случеи датчик на рейката

5. Най-лошото...помпата да е "изтропала"....особено ако мине вода през нея става страшно.

За дюзите сега не ми се пише
      Колега , интересното е че проблема дойде точно след смяна на дюзите и не изчезна след обратно връщане на старите , преди малко разбрах че ако не давам газ до край си влиза в червеното без дори да придърпа (връщам газта с около само милиметър от крайно долно положение ) , понеже имам донор ако никой не знае точният проблем след като го отсраня ще пиша да имат представа и други колеги ако и се случи подобно нещо

Comment

един въпрос, защо смени дюзите?
        sigpic
        Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
        " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
        "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

ами просто ги имам налични даже са по добрите не са 002 а са 068 накрая а със старите както писах след престой като запаля джигателя и дави на около 1500 някоя от дюзите защото пуши силно на неизгоряла нафта и работи неравномерно ( просто някоя от дюзите пикае в тези обороти и после изчиства ) не ми се гадаеше коя дюза е за тва смених всичките с другите проблем от подобер род няма .

Comment

абе да ви кажа,че и аз имам същия проблем от как съм я взел ама все не ми остава време да я закарам да я погледнат.дано се поизяснят нещата

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150+++hp
            EX = Alfa Romeo 156 2.4 JTD
            EX = Alfa Romeo 155 1.8 8v TS

Comment

абе май доста хора с жтд-а имат този проблем , след смяна на дифтунгите проблемът намаля но пак ми го направи веднъж , май накрая ще си я карам бавно и няма да има пролеми , незнам ма като се кача в нея имам чувство че карам бензинова кола

Comment

Не, колега. Доста хора с JTD-та го нямаме този проблем. Златно правило при експлоатация на автомобил (и, кой знае, може би особено Алфа Ромео) е да не се бърника нищо по колата ако тя е в изправност и не прави проблеми. Почнеш ли манипулациите си мислиш, тя ще ми се отблагодари, че така я гледкам, ама на - курец, брато. Почват филмите
                Митьо Бомбата: Ех, какви времена бяха... животински времена

Comment

Това с помпите определено си е слабо място на ЖТД (едно от малкото уж). До голяма степен си е до късмет
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Не им е слабо място...от някоко хиляди коли в БГрия....сигурно едно 10-20го имат този проблем...и все пак това са коли на много много км-ри и на вече почти 10години.

Нормално е за това време някъде нещо да се е запушило или износило.

За София мога да ви кажа къде почти на 100% ще ви оправят колите...ВантоТрейд...търсите Тони....
                    sigpic
                    Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica

Comment

Засега единствено виждам че описвате помпата за високо налягане като проблем , имам я но смяната не е много лесна а пък ако не се и оправи след смяната и направо незнам каво ще направя с колата

Comment

Закарай си колата във ВантоТрейд ако имаш такава възможност.
                        sigpic

Comment

Оказа се скапания датчик на рейла , четох из темите та викам и аз да го сменя че си имам една още за части и тя па зе че се оправи

Comment

С една дума номер 4 от списъка който написах
                            sigpic

Comment

май да

Comment

Дано да се оправила колата колега и да си я караш със здраве
                                sigpic

Comment

Working...
                                X